Sí, No, Blanc, Negre, Tens raó, T'equivoques... Hahaha! L'eterna comèdia.

dilluns, 26 de desembre del 2011

La capacitat destructora de les emocions negatives

Les emocions negatives actuen d'una manera particular i fins curiosa. Quan et veus arrossegat per alguna d'elles, com a conseqüència d'una reacció a un determinat instant de malestar, és qüestió de poc temps evidenciar els resultats de l'espiral negativa que s'hi produeix, tant en u mateix, com en aquells que t'envolten.
Les conseqüències d'eixes emocions causen alhora més malestar, i sovint es confonen aquestes amb l'origen autèntic del sofriment. I perdem temps buscant culpables a tot arreu, buscant enemics a qui batallar en totes direccions. La ment es torna tempesta.

Per a provocar una allau, tan sols cal somoure la neu del cim d'una muntanya nevada, però per a aturar-la, de res val ficar murs a mitjan vessant; la neu acabarà trobant com sortejar els murs o tombar-los directament. El que cal simplement, és deixar de somoure la neu, i l'allau cessarà en poc temps.

Els murs són el símbol de la presència de les emocions negatives, el combat contra elles. Cal no atorgar-li a aquestes emocions el do de l'eternitat. Cal deixar-les passar, perquè a més neu, més es complica divisar l'origen de l'allau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada