Sí, No, Blanc, Negre, Tens raó, T'equivoques... Hahaha! L'eterna comèdia.

dijous, 3 de març del 2011

Separem el gra de la palla

Tal volta, després de l'anterior escrit, el pas natural siga intentar aclarir-nos sobre quines qüestions són importants en la vida i quines no, o el que és el mateix, identificar què determina la importància de les coses. Quines coses són les que ens haurien de preocupar mínimament, per començar entenent els nostres estats d'ànim.

Personalment veig raonable, normal, inclús natural, la preocupació per tots aquells temes que afecten a la pròpia persona de manera directa.
Per exemple, podria no donar massa importància a que un ésser estimat optara per una vida que jo no compartira o que practicara hàbits que a mi no m'agradaren; no obstant em preocuparia sentir-me menyspreat, o no respectat, per aqueixa persona.
Aleshores seria en aquests casos quan sentiria la necessitat de fer-li-ho saber a aqueixa persona, és a dir, d'intentar canviar aqueixa situació de malestar, encara que el canvi només consistira en conèixer els motius que han conduit a l'altra persona a menysprear-me.

Per què ocorre açò? Per què en aquests casos sí que ens podem veure amb el deure personal de canviar la situació? És com una defensa emocional. Perquè quan estimes una persona, indistintament que es tracte d'un amor, amistat, familiar, etc., el que ocorre és que l'incloem en les nostres vides d'una manera tan profunda que passa a ser part de nosaltres. Per eixe motiu ens dol tant una mala resposta, o paraula, o acte per part d'aqueixes persones. I necessitem saber què ocorre per tal d'aplicar canvis que transformen la realitat per a que aquesta deixe de ser nociva.

Un canvi pot tractar-se simplement de comprendre l'altra persona, o pot ser plantejar-se seriosament restar importància a l'altra persona, o siga, llevar-li protagonisme a aqueixa persona en la teua vida.

Si aconseguim poc a poc separar el gra de la palla en quan a temes que ens duen de cap, podrem centrar-nos amb més claredat en allò realment important i serem capaços de trobar-li solució amb més rapidesa i serenitat, amb més sensatesa i d'una manera més precisa.

1 comentari: