Sí, No, Blanc, Negre, Tens raó, T'equivoques... Hahaha! L'eterna comèdia.

dimecres, 22 de juny del 2011

Ritual del Solstici d'Estiu

Solstici d'Estiu. El Sol, situat al lloc més alt des d'on ens pot observar, comença a descendir per a desaparèixer com cada dia, donant pas a la nit. Dia rere dia, anirà mirant-nos des d'una perspectiva més baixa.

Mentre aplega la foscor, anem preparant el Cercle Màgic en una platja pràcticament buida. Un cercle que manifesta el símbol del Sol conté cinc símbols al seu interior.
-Mirant al nord: la Doble K, símbol del grup que realitzem el ritual. Kosmos i Kaos, aparentment enfrontats, distants, s'uneixen en un mateix concepte universal.
-Mirant a l'oest, en direcció a terra ferma: La Terra. Sense ella, no tindria sentit parlar de Solstici. És casa nostra. Sobre ella hem realitzat el ritual.
-Cap al sud, i mirant de reüll a l'oest: Fi, símbol de l'ordre propi de la naturalesa. El número auri.
-Cap al sud, però amb inclinació est: Mart. Un homenatge al planeta veí, i que dóna nom al dia de la setmana del Solstici.
-Mirant a l'est: l'Espiral, símbol de l'infinit camí cap a la il·luminació, cap a la saviesa i l'experiència.

Després oferim tabac a cada símbol buscant, d'alguna manera, sentir-nos connectats amb el significat que representen.

Finalment, en fer-se fosc, quan el nostre astre desapareix ja de la nostra vista i arrossega qualsevol rastre de llum, el fem ressorgir al centre del Cercle. Cinc xicotets focs perifèrics il·luminen els símbols.

A continuació agafem una cassoleta de fang en la que introduïm la Mar Mediterrània. Submergim alguns elements personals en ella i la fiquem sobre el foc central, per a que, el Sol, ressorgit a la nit, done calor al brou de cultiu de la vida que és l'aigua.
Quan l'aigua agafa temperatura i comença a evaporar-se, retirem la cassoleta per a que es refrede i recuperem els objectes.

Observem el foc, és inevitable sentir-se acompanyat per ell, enmig de la nit. Quan aplega el son em deixe arrossegar per la voluntat de descansar, però el bolet que he menjat abans m'obliga a pensar en centenars de coses a la vegada. Dimonis, insectes, amors, platja, el Sol... Calor, fa massa calor. Em trac la jaqueta i per fi... a dormir, a descansar amb una ment més clara.

4 comentaris:

  1. Me hubiera gustado acompañaros en ese maravilloso evento y celebrar como se ha, e hicisteis vosotros, tal homenaje al astro rey.

    Gracias por publicarlo y por las hermosas imágenes, compañero.

    ResponElimina
  2. Haguera sigut un plaer que ens hagueres acompanyat, ja ho saps.

    ResponElimina
  3. Superb Ritual!!!
    Tota una gratificant experiència, n'estic segur.

    ResponElimina