Sí, No, Blanc, Negre, Tens raó, T'equivoques... Hahaha! L'eterna comèdia.

diumenge, 22 de gener del 2012

Qüestionant el darwinisme

En aquesta entrevista titulada "Desmontando a Darwin" d'uns tres quarts d'hora de duració, Máximo Sandín (Doctor en Ciències Biològiques i en Bioantropologia) exposa que -segons ell- el darwinisme s'ha convertit en una espècie de religió, en una justificació del sistema econòmic vigent. La teoria de "La Selecció Natural" per la qual els més forts són els més aptes i els únics que han de sobreviure, justifica la creença que hem de viure constantment en competència.
Per a Sandín, la naturalesa és quelcom d'una enorme harmonia on no hi ha genomes-brossa ni virus o bacteris assassins.


Podeu veure també una conferència del mateix bioantropòleg titulada "Darwinismo, ciencia y poder". Té una duració de poc més de dos hores i mitja. (http://vimeo.com/11445950)

Veig d'interès aquest tipus de posicionaments per una raó molt senzilla: una persona curiosa aprecia el valor de la saviesa, i el savi esdevé savi gràcies a l'art de separar el gra de la palla. Observant, analitzant, comparant, sent crític, dubtant de si mateix, equivocant-se...; per contra, el fanàtic, aferrat a un pensament heretat, imposat, preestablert i unidireccional, és incapaç de ficar en marxa el mecanisme de la genuïna intel·ligència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada