Sí, No, Blanc, Negre, Tens raó, T'equivoques... Hahaha! L'eterna comèdia.

dimarts, 15 de febrer del 2011

Un mapa és un simple paper

Moltes vegades ens frustrem al veure com el Sistema abraça tot el planeta, com els governs, legislacions, corporacions, diners... infecten tot el globus. Però això no és cert en absolut. De fet és la idea que se'ns intenta inculcar. El Sistema intenta que ens creiem en un món controlat, propietat d'algú o alguna cosa.

No hi ha més que mirar un mapa mundial. Està tot delimitat per línies, per divisions administratives. Encara hi ha qui es tranquil·litza pensant que hi ha zones per cartografiar, pensant que es tracta de zones encara lliures de dominació. No no, res d'això. Un mapa no és més que un símbol dels creients del Sistema. I tot depèn del que signifique per a tu eixe símbol.

El que ocorre és que algú, en algun moment, ha agafat un paper on li han dibuixat un determinat territori, i se l'ha apropiat sense moure's del lloc, s'ha imaginat que li pertanyia tal territori. Però no és real, no existeix tal cosa en la pràctica. No hi ha prou amb delimitar-ho en un paper. Ni en aplicar lleis que se suposa que abracen el que el paper diu que són territoris conquerits.

En la pràctica, la major part de la terra està lliure, la podem xafar, ens la podem menjar, podem cagar, podem dormir soterrats en ella. No és més que una propietat virtual, falsa, imaginària. D'això tracta el Sistema, de que acceptem, mitjançant la manipulació de la ment, el seu poder, quan en realitat no el té, no és més que fum. El Sistema no té la menor capacitat de fer això més enllà d'un plànol imaginari. Només tindrà poder si nosaltres, com a individus, li l'atorguem. Mentrestant, el Sistema, només serà com un pensament, una creença, un somni que, algú o alguns tenen, o han tingut, qui sap. Només forma part de la realitat d'algú, no ho sé, la qüestió és que eixe algú no sóc jo. El Sistema és una cosa que no té res a veure amb mi. És una invenció d'un club privat de persones, allà elles.

4 comentaris:

  1. Si acceptem la teoria de la física quàntica, un àtom pot estar simultàniament en tres llocs diferents. Així que, quin ús pot tenir els mapes? Cap. Estic d'acord amb tu en que els mapes són la manera que tenen el poder per traçar el seu domini. El mateix passa amb els diners, no són més que papers. Estratègies de seducció.

    Els mapes antics són prova tangible que es tracta d'una realitat virtual, un mite. No obstant això, declaro que em sorprenen , amb els seus dissenys i colors.



    Una cordial salutació des d'un lloc estrany per als mapes.

    ResponElimina
  2. Acabo de redactar, coa axuda do tradutor, o primeiro texto en catalán. Agardo que sexa intelixible. Foi moi divertido.

    ResponElimina
  3. Que bo que lle gustou a experiencia.

    ¡Saúdos!

    ResponElimina
  4. El sistema existe en la medida en que unos individuos o colectivos ejercen la violencia por unos intereses que son suyos y no nuestros.

    El mapa no es el territorio.

    http://coachpascual.blogspot.com/2004/11/el-mapa-no-es-el-territorio-pnl.html

    ResponElimina