Sí, No, Blanc, Negre, Tens raó, T'equivoques... Hahaha! L'eterna comèdia.

diumenge, 16 de gener de 2011

Principi d'addicció

Addicció: Dependència psicològica i/o fisiològica d'una substància o d'una pràctica, més enllà del control voluntari..

Podríem dir que aquella persona que té aquest tipus de dependència, sistemàtica, és esclava d’eixa dependència. Esclava perquè és incapaç d'autogovernar-se i, alhora, necessita d'algú o alguna cosa que el dirigisca. El resultat de l'addicció és la pèrdua de llibertat, doncs s'està supeditat al consum de determinades substàncies o productes, i a la pràctica de determinades accions.

Una addicció es desenvolupa com un element en la vida per aconseguir moments de plaer, sovint confós amb felicitat o benestar. Aquest benestar efímer és artificial, i incapacita al subjecte per a ser una persona íntegra, estable i emocionalment sana.

El subjecte acaba per identificar de manera automàtica la felicitat amb l’objecte de dependència.

4 comentaris:

 1. Estou marabillada, acabo de ler en catalán e case entendo todo. Non sei como se pronuncia, pero lido enténdese perfectament. Aparte desta boludez metalingüística, engado que INTEGRA...INTEGRA eu non son. Sempre hai auto-traizóns, pero procuro na medida do posible non DESINTEGRARME aínda, como case todo o mundo, a nor ser os pobriños adictos. Claro que tamén quen non é un pouquiño adicto a algo?

  ResponElimina
 2. M'alegre molt que ho hages entès, de veres.

  En aquest text, en realitat, quan parle d'addiccions parle de la dependència en els productes de la societat moderna occidental.

  Però sí, crec que tots som un poc addictes a alguna cosa, encara en ocasions siguem addictes a un estat d'ànim, o a unes emocions, etc.

  ResponElimina
 3. Si, eu son adicta aos estados de ánimo exaltados e ás emocións fortes e profundas. Será que son moi romántica e algo siniestra. Isto permíteme afrontar unha limpeza xeral do meu laboratorio vital coa máxima alegría. Tamén me permite deixar de sentirme vítima ou verdugo de ou para ninguén. Benditas adicións non controladas pola Gran MAFIA!

  ResponElimina
 4. És una bona estratègia per a afrontar amb alegria els entrebancs de la vida.

  ResponElimina